نازک کاری و انواع آن

نازک کاری و انواع آن
نازک کاری و انواع آن

پس از انجام مراحل سفت کاری مانند پی ریزی و اجرای سازه ساختمان نوبت به نازک کاری یا ظریف کاری ساختمان می‌رسد. به طور معمول نازک کاری ساختمان با توجه به ظرافت کار مدت زمان و هزینه بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد. گستردگی فعالیت‌ها در این حوزه موجب شده است برای اجرای صحیح هر یک از آن‌ها نیاز به استفاده از نیروی متخصص لازم و مبرم باشد. استفاده از نیروی متخصص در بخش‌هایی نظیر زیر سازی، گچ کاری، اجرای کف پوش و  موارد مشابه آن می‌تواند موجب کاهش هزینه‌های فرآیند نازک کاری شود. اما نازک کاری چیست؟ چه مراحلی دارد؟ و مهم‌ترین ابزار مورد استفاده در پروسه نازک کاری ساختمان کدام است؟ در این مقاله از سری مقالات سایت پارسلند قصد داریم شما را با مفهوم نازک کاری، انواع و مراحل آن به صورت کامل آشنا کنیم. تا پایان مقاله همراه ما باشید.

بنر cta مشاوره پارسلند

فرآیند نازک کاری چیست؟

ظریف کاری یا طراحی پوشش داخلی و خارجی ساختمان پس از پایان سفت کاری و ایجاد پلان‌ها و چهارچوب ساختمان صورت می‌‌گیرد. در حقیقت پس از ساخت سازه و پیکره ساختمان (سفت کاری)، نازک کاری انجام می‌شود. با انجام نازک کاری ساختمان روح پیدا خواهد کرد و آماده بهره‌برداری خواهد بود.

این فرآیند ساختمان به قسمت‌های متعددی تقسیم می‌شود که هر کدام نوع و مراحل خاص خود را دارد. مواردی نظیر اندودکاری، عایق کاری، سنگ کاری، نقاشی، کاشی کاری و موزاییک کاری که جهت ظریف کاری کف و دیوارها انجام می‌شوند. با توجه به اهمیت این فرآیند و ارتباط مستقیم با افراد، در این مقاله سعی شده است اطلاعات مفیدی در خصوص نازک کاری ساختمان در اختیار شما قرار داده شود. تا پایان مقاله همراه ما باشید.

شرکت ساختمانی پارسلند کلیه خدمات نازک کاری ساختمان را با بالاترین کیفیت به شما ارائه می‌نماید. شما می‌توانید جهت دریافت مشاوره در خصوص مواردی مانند اندودکاری، عایق کاری، سنگ کاری، نقاشی و کاشی کاری با کارشناسان پارسلند تماس بگیرید.

نازک کاری به چند بخش تقسیم می‌شود؟

به طور کلی نازک کاری ساختمان به دو بخش ظریف کاری کف و دیوارها تقسیم می‌شود. نازک کاری دیوارها شامل انجام عملیاتی نظیر پلاستر و رنگ آمیزی است. نازک کاری کف نیز شامل کف سازی، موزاییک کاری و کاشی کاری است. اما هر کدام از این دو بخش شامل چه پروسه‌هایی است؟ در این قسمت مهم‌ترین پروسه‌های ظریف کاری دیوار و کف ساختمان را معرفی و به صورت تخصصی بررسی خواهیم کرد. همراه ما باشید.

انواع نازک کاری کف ساختمان

نازک کاری کف ساختمان
نازک کاری کف ساختمان

همانطور که توضیح داده شد ظریف کاری کف ساختمان با فرآیند کف سازی آغاز و در نهایت با انتخاب و اجرای کف پوش دلخواه به پایان می‌رسد. اما کف سازی به چه معناست؟ بخش‌های مختلف کف سازی کدام است؟ و انواع کفپوش ساختمان چیست؟

تعریف کف سازی و بخش‌های مختلف آن

به طور کلی کف سازی قبل و بعد از اجرای فونداسیون انجام شده و  به سه بخش زیرسازی، تسطیح و روسازی تقسیم می‌شود. زیر‌سازی فرآیندی حیاتی است که موجب افزایش مقاومت و جلوگیری از نشست کف ساختمان می‌شود. همچنین زیر سازی با پوشاندن تاسیسات نصب شده در کف مانند لوله‌های فاضلاب، از آن ها محافظت می‌کند. این فرآیند خود به دو بخش متراکم سازی خاک و ماهیچه کشی تقسیم می‌شود.

منظور از متراکم سازی کوبیدن خاک و ماهیت کف برای آماده سازی کف جهت ماهیچه کشی است. در فرآیند ماهیچه کشی با استفاده از مصالحی نظیر سیمان و بتن سطح کف ساختمان پوشانیده می‌شود تا علاوه بر مراقبت از انشعابات ساختمان، کف ساختمان برای بخش تسطیح آماده شود. تسطیح ساختمان با استفاده از بتن مِگر (برای کف ساختمان)، پوکه‌های معدنی یا فوم بتن (اغلب برای سقف) صورت می‌پذیرد. همانطور که از نام آن مشخص است هدف از تسطیح ترازبندی و همباد کردن سطوح مختلف کف ساختمان است. در این قسمت مواردی مانند شیب بندی و عایق بندی نیز اجرا می‌شود.

مرحله سوم و آخر کف سازی ساختمان روسازی است. در فرآیند روسازی با توجه به کاربرد قسمت مورد نظر و سلیقه پیمانکار و کارفرما از مصالح مختلفی استفاده می‌شود. از سنگ فرش گرفته تا سرامیک، موزاییک و پارکت، مهم‌ترین انواع مصالحی است که در این قسمت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع کف پوش ساختمان

پس از تکمیل عملیلات کف سازی باید به سراغ انتخاب کفپوش مناسب بروید. انتخاب کفپوش مناسب برای ساختمان تاثیر بسزایی در زیبایی آن دارد. این مورد تحت تاثیر عواملی نظیر بودجه و کاربرد مورد نظر و نوع زیر سازی، با استفاده از مصالح متنوعی قابل پیاده‌سازی است. در این قسمت سعی شده است مهم‌ترین انواع کف پوش ساختمان بررسی شود.

1 . کف پوش بتنی
کف پوش بتنی
کف پوش بتنی

کف پوش بتنی یکی از انواع کف پوش ساختمان است که اغلب برای پوشش فضای بیرونی و محوطه سازی استفاده می‌شود. کف‌ پوش بتنی ماهیتی سخت و سرد دارد و برای کف سازی اماکن پرتردد انتخابی مناسب است. این نوع کف پوش انواع مختلفی دارد که موارد زیر مهم‌ترین انواع آن به شمار می‌روند:

* کف پوش پلیمری

* واش بتن

* پرسی

* ویبره ای

* پرسی اتوماتیک

2 . کف پوش سرامیکی
کف پوش سرامیکی
کف پوش سرامیکی

شاید یکی از اولین و رایج‌ترین مصالح مورد استفاده به عنوان پوشش کف ساختمان، سرامیک است. سرامیک لعاب دار و بدون لعاب که در طرح‌، رنگ و اندازه‌‌های متنوع در بازار موجود است و درگذشته از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. کف پوش سرامیکی سطحی زبر داشته به طور معمول بر روی زیر لایه بتنی، چوبی، وینیلی، سرامیکی (نصب سرامیک روی سرامیک‌های قدیمی موجود)، نصب می‌شود.

3 . کف پوش سنگی
کف پوش سنگی
کف پوش سنگی

سنگ به عنوان یکی از مصالح طبیعی است که با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد خود، انتخاب بسیار مناسبی جهت استفاده به عنوان پوشش کف است. امروزه کف پوش سنگی یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین انواع کفپوش‌های موجود در بازار است. این نوع کف پوش با توجه به نوع و جنس سنگ از قیمت نسبتا بالایی برخوردار است. مقاومت و ماندگاری بالا، عدم آسیب به محیط زیست، نگهداری و شست و شوی آسان، زیبایی، جذب نور بالا، انتقال گرما و تنوع کاربرد، مهم‌ترین مزایای این نوع کف پوش است. موارد زیر رایج‌ترین انواع کفپوش سنگی است:

1 . گرانیت

2 . مرمر

3 . مرمیت

4 . تراورتن

4 . کف پوش چوبی و طرح چوب
کف پوش چوبی و طرح چوب
کف پوش چوبی و طرح چوب

کفپوش چوبی یکی از رایج‌ترین پوشش ‌های کف برای اماکن لوکس مانند کافه‌ها و ادارات است. هم اکنون این نوع کف پوش در 8 نوع مختلف در بازار موجود است. موارد زیر 8 نوع کف پوش چوبی است.

1 .  پارکت:

 این نوع کف پوش چوبی اغلب برای پوشاندن اتاق پذیرایی، نشمین ،پله ها و کف ادارات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کفپوش با انواع سبک دکوراسیون سازگار بوده و ظاهری لوکس و زیبا به محیط می‌بخشد.

2 . لمینیت

لمینیت نوعی کفپوش چوبی  است که با استفاده از الیاف چوب فشرده ساخته می‌شود. این نوع کف پوش چوبی به صورت فاق و طبانه تولید و از همین طریق نصب می‌شود. این محصول مقاومت بیشتری نسبت به پارکت داشته اما برای مکان ‌های با رطوبت بالا نظیر سرویس‌های بهداشتی توصیه نمی‌شود.

3 . پی وی سی (PVC)

این نوع کفپوش که به وینیل هم معروف است طرح چوب است و از پلاستیک فشرده ساخته می‌شود. این محصول به صورت تایل و رول و در ابعاد، ضخامت و رنگ‌های مختلف طراحی و تولید می‌شود. با توجه به ماهیت پلاستیکی آن انتخاب بسیار مناسبی برای محیط‌های مرطوب محسوب می‌شود.

علاوه بر موارد گفته شده لینولئوم یا همان مشمع، بامبو، چوب پنبه، ترمو وود و سرامیک طرح چوب نیز از مهم‌ترین کف‌پوش‌های چوبی و طرح چوب به شمار می‌روند که با توجه به نیاز قابل استفاده هستند.

انواع نازک کاری دیوار ساختمان

دیوارپوش چوبی
دیوارپوش چوبی

نازک کاری دیوارهای ساختمان نیز انواع  و مراحل مختلفی دارد که در ادامه به بررسی مهم‌ترین آن‌ها خواهیم پرداخت. مراحل اول دیوار چینی است که در این مرحله دیوارها با استفاده از آجر یا سنگ و ملات ماسه و سیمان ساخته می‌شوند. در مرحله دوم با استفاده از شمشه دیوارها هم سطح می‌شوند. در این مرحله که به آن شمشه‌گیری می‌گویند با استفاده از شمشه نا همواری ها و قسمت‌های خالی دیوار پیدا شده و با استفاده گچ یا بتونه تسطیح می‌شوند.

مرحله سوم زیر سازی دیوار با استفاده از گچ و خاک است. که در این بخش یک لایه به منظور تکمیل تسطیح دیوارها روی دیوار کشیده می‌شود. در مرحله چهارم سفید کاری انجام می‌شود. در نهایت در مرحله پنجم فرآیند اجرای قرنیز انجام می‌شود. در نازک کاری پوشش نهایی دیوار با استفاده از مصالح متنوعی پیاده سازی می‌شود. موارد زیر مهم‌ترین دیوارپوش‌ها هستند. لازم به ذکر است در نازک کاری دیوارهایی مثل دیوار سرویس بهداشتی طی یک مرحله جداگانه به عایق کاری رطوبتی دیوار پرداخته می‌شود.

1 . دیوار پوش چوبی

2 . دیوار پوش چرمی

3 . دیوار پوش سه بعدی

4 . دیوار پوش سنگی

5 . دیوار پوش آلومینیومی

6 . دیوار پوش کاغذی یا کاغذ دیواری

7 . دیوار پوش طرح چوب مانند PVC

8 . دیوارپوش فایبرگلاس

9 . دیوار پوش اکوستیک (عایق صدا)

10 . دیوار پوش بتنی

منظور از اندودکاری چیست؟

اندودکاری
اندودکاری

اندود کاری اشاره به مراحلی نظیر بررسی نقشه، کروم بندی، شمشه گیری و پرکردن فضای بین شمشه‌ها دارد.  اندود کاری بعد از پایان سفت کاری و نصب تاسیسات برقی و مکانیکی انجام می‌شود. به طور کلی دو نوع اندود کاری وجود دارد. اندود کاری داخلی و خارجی، در نوع داخلی آن معمولا از گچ و خاک استفاده می‌شود و در نوع خراجی آن به دلیل ارتباط با شرایط آب و هوایی از سیمان استفاده می‌شود.

ابزار و وسایل نازک کاری

برای انجام دقیق و ظریف نازک کاری ساختمان به ابزار و وسایل مخصوصی نیاز است. مهم‌ترین ابزار و وسائل مورد استفاده در این فرآیند را می توان به صورت زیر نام برد:

1 . کاردک مخصوص بتونه با دسته پلاستیکی یا چوبی

2 .  لیسه مخصوص کنده کاری

3 . ماله بتونه

4 . کاردک پهن

5 . همزن رنگ

6 . شبکه غلطک

7 . سینی گچ کاری

8 . ماله گچ کاری با دسته ثابت یا متحرک

شرکت ساختمانی پارسلند

شرکت ساختمانی پارسلند
شرکت ساختمانی پارسلند

شرکت ساختمانی فرداسازان سرزمین پارس با امید به آینده‌ای روشن برای ایران، با هدف افزایش رفاه شهروندان ایرانی و با هدف تحقق شعار انتخابی برای ساختن سال ها است که در زمینه ساخت و ساز فعالیت دارد. نتیجه سال‌ها تجربه، استفاده از تکنولوژی و ابزار روز و بهره‌مندی از نیروی انسانی متخصص و خلاق، پارسلند را به یکی از بهترین شرکت‌های ساختمانی استان اصفهان و ایران تبدیل نموده است. شرکت ساختمانی پارسلند با افتخار در تمامی مراحل پروژه‌های ساختمانی همراه شما است.

برخی از همه‌ترین خدمات شرکت ساختمانی پارسلند به شرح زیر است:

1 . مشاوره و سرمایه‌گذاری در تمامی زمینه‌ها

2 . بازسازی و نوسازی ساختمان

3 . دکوراسیون داخلی

4 . طراحی و معماری

5 . ساخت و مونتاژ سازه‌های فولادی

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی

بنر cta مشاوره پارسلند
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.