انواع بالکن و تراس و ویژگی‌های آن

انواع بالکن را می‌شناسید؟ انواع تراس کدام‌اند؟ این دو چه تفاوتی با هم دارند؟ و ویژگی‌های آن‌ها چیست؟ خانه‌های آپارتمانی را بدون بالکن و تراس نمی‌توان تصور کرد. لذت یک عصرانه در بالکن یا تبدیل تراس به یک گلخانه کوچک، بالکن و تراس کاربردهای بسیار زیادی برای ما دارند. به همین دلیل تقریبا همه‌ی ما حین خرید واحد آپارتمانی به وجود بالکن و تراس اهمیت می‌دهیم. طراحی انواع بالکن و تراس در خانه‌های آپارتمانی راهکاری برای ایجاد محیطی زیبا و کاربردی در خارج از فضای خانه است. به طور کلی به دلیل اهمیت این دو در زیبایی و کارایی ساختمان، در حین ساختن خانه جدید یا حتی بازسازی خانه موجود، اغلب زمان قابل توجهی را صرف انتخاب بین انواع تراس و بالکن خواهید کرد. هریک از انواع تراس و بالکن ویژگی‌ها و مشخصات خاص خود را داشته و علاوه بر قابلیت‌هایی که در اختیار شما قرار می‌دهند، به بهبود نمای بیرونی خانه شما نیز کمک می‌کنند. همانطور که می‌دانید داشتن یک تراس بزرگ در خانه شما فضای مناسبی برای لذت بردن از گردهمایی با دوستان و خانواده و گذراندن وقت در هوای آزاد در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر تصمیم گرفته‌اید در خانه خود یک تراس یا بالکن داشته باشید، می‌توانید از میان انواع تراس و بالکن انتخاب کنید، اما این انتخاب تا حدود زیادی به نمای واحد شما و کاربری آن بستگی دارد. اگر دوست دارید با انواع تراس و بالکن آشنا شوید، تا پایان این مقاله از سری مقالات سایت پارسلند همراه ما باشید.

بنر cta مشاوره پارسلند

انواع بالکن

بالکن که با نام‌های مهتابی، لُژ، شاه‌نشین و ایوان نیز شناخته‌ می‌شود، یکی از قسمتهای مهم هر ساختمان است. از دوران معماری کلاسیک تا ویکتوریا، بالکن‌های ساختمان‌های عمومی مکان‌هایی بودند که افراد از آن‌ها به عنوان صحنه سخنرانی استفاده می‌کردند. به عنوان مثال ایتالیا یکی از کشورهایی است که بالکن و ایوان‌های بی‌شماری دارد و معروف‌ترین آن‌ها در سنت پیتر رم است که برای سخنرانی‌های پاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیا انواع بالکن‌ها را می‌شناسید؟ قبل از بررسی مهم‌ترین انواع بالکن‌ها، سوال اصلی این است که تعریف بالکن چیست؟

بالکن یک فضای متصل به ساختمان است که برای اهداف ایمنی با نرده محصور شده است. اندازه بالکن به متراژ کل خانه بستگی دارد؛ اما حتی در خانه‌های کوچک هم می‌توان از بالکن استفاده کرد. بالکن‌های کوچک‌تر عموما بیرون از پنل‌های پنجره و به ساختمان متصل هستند در حالی که بالکن‌های بزرگ معمولاً با تعبیه ستون‌هایی در طبقات پایین مستحکم نگه داشته می‌شوند. در دوره‌های قرون وسطی و رنسانس، بالکن‌ها به وسیله کوربل‌هایی که از سنگ‌تراشی‌های متوالی فراوری می‌شدند یا با براکت‌های چوبی یا سنگی بزرگ حمایت می‌شدند. از ابتدای قرن نوزدهم استفاده از تکیه‌گاه‌هایی مانند فولاد و بتن مسلح برای ایجاد تکیه‌گاه برای بالکن مرسوم شده است. اما به چه دلیل بالکن این قدر پرطرف دار است؟

همان‌طور که در چند جمله بالایی به آن اشاره شد؛ بالکن انتخابی کاربردی جهت بزرگ کردن فضای زندگی و دامنه فعالیت‌های ممکن در یک خانه است که نیاز به باغ و حیاط را برطرف می‌کند. تا کنون نام ایوان به گوشتان خورده است؟ می‌دانستید ایوان‌ها نوعی از بالکن‌‌ها به شمار می‌روند؟ در بسیاری از خانه‌های آپارتمانی بالکن تا حدی فرورفته و سرپوشیده است تا بتواند در برابر آفتاب یا باران، برای شما سرپناه یا سایه را فراهم کند. در معماری کلاسیک به این نوع بالکن، ایوان گفته می‌شود. به طور کلی موارد زیر مهم‌ترین انواع بالکن هستند:

* کنسولی

* آویزان

* انباشته

* کاذب

* نیم طبقه

* لژیا

* واقعی

در ادامه این بخش به طور مختصر هر یک از انواع بالکن را به شما معرفی می‌کنیم.

1 . بالکن‌های کنسولی

به تصاویر زیر نگاه کنید؛ بالکن‌های کنسولی دارای سازه‌هایی هستند که از نمای ساختمان بیرون زده‌اند. این سازه‌ها که یکی از انواع بالکن‌ها هستند، هیچ تکیه‌گاه قابل مشاهده‌ای ندارند؛ اما توسط میله و تیرآهن یا تیرهای فولادی پنهان نگه داشته می‌شوند. نکته جالب توجه این است که با توجه به این پیچیدگی در طراحی این بالکن‌ها، این ایوان‌ها اغلب در زمانی که خانه برای اولین بار در حال ساخت است، قابل پیاده‌سازی هستند.

به طور کلی در طراحی، اندازه این بالکن‌ها بسیار کوچک در نظر گرفته می‌شود، چرا که با افزایش عمق بالکن، توانایی آن در تحمل بارهای بیشتر کاهش می‌یابد و در چنین شرایطی برای پشتیبانی از بالکن نیاز به استفاده از المان‌های دیگر برای حمایت از سطح بالکن است. لازم به ذکر است که به طور سنتی، بالکن‌های کنسولی از فولاد یا بتن ساخته می‌شوند، اما امروزه با توجه به نوآوری‌های موجود در مصالح ساختمانی، روش‌ها و متدهای نسبتاً قوی‌تر و زیبایی برای این موضوع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بالکن کنسولی

2 . بالکن‌های آویزان

دومین مورد از انواع بالکن، بالکن‌های آویزان هستند. همان‌طور که از نام آن پیداست، یک لژ آویزان به معنای واقعی کلمه به صورت آویزان از ساختمان طراحی می‌شود. شاید اسم این بالکن‌ها کمی گیج کننده باشد. اما بالکن‌های آویزان در حقیقت همان لُژهای معمول هستند. در واقع اغلب بالکن‌های موجود فعلی به نوعی از بالکن‌های آویزان به شمار می‌روند. این بالکن‌ها که اغلب با استفاده از فولاد ساخته می‌شوند بر خلاف اسم خود محکم هستند و به طور کامل توسط پیچ و کابل‌های فولادی پشتیبانی می‌شود. بالکن‌های آویزان که به نام بالکن‌های تکیه‌گاه نیز شناخته می‌شوند یک صفحه بزرگ با استفاده از کابل‌های فولادی با زاویه 45 درجه به ساختمان آویزان می‌شود. این بالکن‌ها به طور معمول برای نگهداری گل و گیاه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بالکن آویزان

3 . بالکن‌های انباشته

بالکن‌های انباشته یا پشته‌ای در حقیقت یک مجموعه از بالکن‌ها هستند که در تمام طبقات ساختمان قرار داشته و به صورت پشته‌ای به هم متصل‌اند. بالکن‌های پشته‌ای طراحی ساده‌ای دارند و همه بالکن‌ها با استفاده از ستون‌های عمودی به هم متصل‌اند. این رویکرد در طراحی بالکن‌ها نه تنها موجب پایداری و استحکام هر بالکن می‌شود؛ بلکه حداقل بار را به ساختمان وارد می‌کند. جالب است بدانید در بیشتر موارد این بالکن‌ها حتی جزئی از ساختمان نیست و به صورت یک سازه مجزا ساخته می‌شود. نکته قابل توجه در استفاده از بالکن‌های پشته‌ای تاثیر آن‌ها بر زیبایی ساختمان است، به همین دلیل بهتر است به این موضوع بسیار توجه کنید.

بالکن انباشته

4  . بالکن‌های کاذب

لُژ‌های کاذب که به لژهای ژولیت نیز معروف هستند، یکی دیگر از انواع بالکن‌ها را تشکیل می‌دهند. اما منظور از لفظ کاذب در این لژ‌ها چیست؟ و به چه نوع بالکن‌هایی بالکن‌های کاذب گفته می‌شود؟ به طور کلی بالکن‌های کاذب نام‌های مختلفی دارند؛ اما همان‌طور که گفته شد؛ این بالکن‌ها معمولاً به نام بالکن ژولیت خوانده می‌شوند. اما قبل از توضیح بهتر است یک نمونه از این نوع بالکن را ببینید. تصویر زیر نمونه‌ای از یک بالکن کاذب است.

در توضیح این نوع لژ‌ها باید بگوییم که برخلاف سایر بالکن‌ها، این بالکن واقعی نیست که بتوانید در آن مبلمان و میز قرار دهید یا چند قدم بردارید. این لژ‌ها بسیار کوچک هستند و به نوعی تنها ظاهر یک بالکن را دارند و معمولا در بالکن‌های کاذب فقط فضای کافی برای قرار دادن گلدان‌های گیاهی وجود دارد.

بالکن کاذب

5  . بالکن‌های نیم طبقه

در حالی که سایر انواع بالکن‌ها خارج از خانه هستند، یک بالکن نیم طبقه در داخل خانه ساخته می‌شود. Mezzanine balconies  به شما یک فضای اضافی برای نشستن می‌دهد. با این بالکن نیم طبقه می‌توانید در خانه خود یک فضای بزرگ یا کوچک بسازید که کاربردهای متفاوتی خواهد داشت.

بالکن نیم طبقه

6  . بالکن‌های لژیا

5 مورد بالا همگی از جمله انواع‌ بالکن‌های بدون سقف هستند. اما یک لژ همیشه بدون سقف است؟ پاسخ قطعا منفی است. لژیا بر خلاف سایر بالکن‌ها دارای سقف است. این نوع از سازه مانند دیگر موارد بررسی شده است با این تفاوت که سقف دارد. به همین دلیل امروزه در برخی از مجتمع‌های مسکونی از Loggia balcon استفاده می‌شود. به تصویر زیر دقت کنید. Loggia balcon فضای مناسبی برای نشستن و گذراندن اوقاتی خوش در کنار خانواده را به شما می‌دهد.

بالکن لژیا

7  . بالکن‌های واقعی

Real balconies اصطلاحی است که آخرین و رایج‌ترین نوع از انواع بالکن‌ها نسبت داده شده است. احتمالا به وفور در ساختمان‌های مختلف، Real balconies  را دیده‌اید؛ بالکن واقعی؟ این به این معناست که بالکن غیر واقعی‌ هم داریم؟ پاسخ خیر است. این یک اصطلاح است برای توصیف اینکه بالکن‌های واقعی فضای بزرگ‌تری دارند که به راحتی می‌توان در آن جا رفت و آمد کرد، از طرح‌های مختلف طراحی و انواع وسایل دکوراسیون نظیر مبلمان می‌توان استفاده کرد. اما این نوع چه ویژگی‌هایی دارد؟ به طور خلاصه شاه‌نشین‌های واقعی، یکپارچه، مقاوم و پرطرف‌دار هستند. این نوع ایوان‌ها در دسته تراس‌ها نیز قرار می‌گیرند. برای درک بهتر منظور ما، به تصویر زیر دقت کنید.

قبل از بررسی مزایای وجود یکی از انواع بالکن در ساختمان، لازم است به این نکته اشاره نماییم که در نمای بعضی ساختمان‌ها این بالکن طوری طراحی می‌شود که انگار جلوتر از ساختمان قرار دارد که این روش بیشتر در طراحی پنت هاوس‌ها دیده می‌شود. با انواع تراس آشنایی دارید؟ ادامه مقاله را از دست ندهید. در ادامه در خصوص انواع تراس نیز اطلاعات مفیدی به شما ارائه خواهد شد.

بالکن واقعی

انواع تراس

در قسمت قبل مقاله در خصوص انواع بالکن مطالبی به شما ارائه دادیم، در این قسمت به سراغ بررسی انواع تراس‌ها می‌رویم، همراه ما باشید. تراس‌ها به 9 نوع طبقه‌بندی می‌شوند. موارد زیر مهم‌ترین انواع تراس هستند. قبل از آن لازم است به این موضوع اشاره کنیم که تراس با نام‌ صفه نیز شناخته می‌شود.

یکی از موارد و دکوراسیون‌های اضافی خانه‌های امروزی، تراس است. تراس مکانی است که به مکان آرامش تمام خانواده تبدیل خواهد شد. اما برای اینکه تراس راحت و کاربردی به نظر برسد، در ساخت آن باید بسیار دقت داشته باشید. فضای داخلی تراس را می‌توان به یکی از سبک‌های زیر طراحی کرد. انواع تراس به صورت زیر است:

1 . طراحی مدرن: طراحی صفه مینیمالیسم شامل رعایت اصول راحتی، سادگی و قابلیت استفاده است. در این نوع تراس از مبلمان ساده استفاده شده و عناصر تزئینی بسیاری وجود ندارد یا بسیار کم است. در حقیقت اصل اساسی در این نوع صفه استفاده از اشیاء کاربردی و ساده است.

2 . طراحی سنتی: از ویژگی‌های اصلی این سبک می‌توان به تمرکز بر روی طرح‌های سنتی اشاره کرد. حال و هوای این نوع تراس با استفاده از رنگ‌های روشن بسیار دلنشین خواهد بود. این گونه ایوان‌ها با استفاده از مصالح ساختمانی نظیر سنگ، چوب با الگوی طبیعی، ساخته می‌شوند.

3 . طراحی سبز: سومین مورد از انواع تراس، تراس سبز است. همان‌طور که از نام آن مشخص است هدف در این نوع تراس ایجاد فضایی سبز با استفاده از گل‌ها و گیاهان متنوع است. شما می‌توانید به این طراحی یک مبلمان چوبی، میز کوچک و حتی یک کتابخانه چوبی اضافه نمایید.

4 . طراحی دریایی: تراس دریایی یکی دیگر از انواع تراس است. اگر خانه شما در شهرهای شمالی قرار دارد و یا اگر به دنبال یک طرح دلنشین و متفاوت هستند، بهتر است از این طرح استفاده کنید. برای تزئین هم به عنوان پیشنهاد می‌توانید از یک مبلمان چوبی، پارچه‌ای یا چرم استفاده کنید.

5 . طراحی روستایی: این نوع تراس یک انتخاب بسیار مناسب و هارمونیک برای خانه‌هایی با دکوراسیون چوبی است. برای طراحی دکوراسیون این نوع صفه می‌توانید از منسوجات و چوب استفاده نمایید. برای کف terrace نیز می‌توانید از کف‌پوش ترموود یا pvc استفاده نمایید. همچنین استفاده از یک استند گل چوب با پوشش گیاهی مناسب هم ایده جذابی خواهد بود.

اما به طور دقیق تراس‌ها و بالکن‌ها چه مزایایی دارند؟ و تفاوت بالکن و تراس چیست؟ در ادامه به این دو سوال پاسخ داده‌ایم، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

مزایای بالکن و تراس

اکنون که به تفصیل با انواع بالکن و انواع تراس آشنا شدید، بررسی برخی از مزایای این دو، خالی از لطف نخواهد بود. به طور کلی موارد زیر 10 مورد از مهم‌ترین و برجسته‌ترین مزایای وجود بالکن و تراس در ساختمان ‌هستند:

1. ایجاد فضای بزرگ‌تر در ساختمان

2. امکان سپری کردن لحظاتی خوب در کنار خانواده

3. ایجاد یک فضای عالی برای معاشرت

4. ایجاد مکانی عالی برای سرو نوشیدنی و غذا

5. مکان خوبی برای خواندن یا استراحت (به ویژه در نوع با سقف آن)

6.  امکان استفاده به انواع انباری

7. تنفس هوای تازه و استفاده از گل و گیاه

8. بهبود زیبایی و تاثیر در دکوراسیون داخلی

9. امکان خشک شدن لباس‌ها

10. تاثیر بر نمای بیرونی ساختمان

بالکن یا تراس

تفاوت بالکن و تراس

به عنوان آخرین بخش از مقاله به بررسی تفاوت تراس و بالکن می‌پردازیم. هر چند از بسیاری از جهات این دو ساختار باهم شباهت‌های بسیاری دارند و هر دو برای یک هدف ساخته شده‌اند؛ اما به طور کلی با توجه به برخی تفاوت‌های ساختاری تراس و بالکن دو مفهوم متفاوت هستند. به طور خلاصه تفاوت این دو به دلیل اندازه، مکان و ساخت متفاوت آنها است.

* تراس فضای باز بزرگی از ساختمان است که می‌تواند به ساختمان متصل شود و با استفاده از دیوارهای جداکننده، از آن جدا شود. در حالی که بالکن قسمت بیرون زده کوچکی از ساختمان است. همچنین اغلب بالکن را نمی‌توان با دیوار جداکننده از ساختمان جدا کرد.

* تفاوت دیگر این دو این است که دسترسی به تراس از طریق چندین ورودی امکان‌پذیر است، در حالی که دسترسی به بالکن تنها از طریق یک در یا پنجره اتاق امکان پذیراست. فقط از یک در می‌توان برای ورود و همچنین خروج استفاده کرد.

* از طرفی تراس‌ها به طور قابل توجهی بزرگ‌تر از بالکن‌ها هستند و می‌توانند فضایی بزرگ و مناسب برای گروه بندی افراد، گردهمایی و مهمانی فراهم کنند. در حالی که فضای یک بالکن محدود است و فقط چند نفر را در خود جای می‌دهد.

*‌ تراس را می‌توان در طبقات مختلف و همچنین در فضای پشت بام ساختمان ساخت. در حالی که بالکن به فضای متصل به طبقات اشاره دارد.

به طور کلی از نظر معماری، تراس می‌تواند یک سازه مستقل باشد، در حالی که بالکن به نظر جزئی جدایی‌ناپذیر از اتاق است.

شرکت ساختمانی پارسلند

در این مقاله تلاش شد اطلاعات مفید و کاربردی در خصوص انواع بالکن، انواع تراس و ویژگی‌های هر یک به شما ارائه شود. یکی از خدمات دپارتمان طراحی و معماری شرکت ساختمانی پارسلند، طراحی انواع تراس، بالکن و بام سبز است؛ بنابراین اگر قصد دارید در این خصوص اقدام کنید، با شرکت ساختمانی پارسلند تماس بگیرید.

نویسنده سید مهدی عدنانی ساداتی

بنر cta مشاوره پارسلند

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.