بررسی انواع روش‌های نوسازی خانه

منظور از نوسازی خانه چیست؟ نوسازی خانه را باید از کجا شروع کنیم؟ اگرشما هم قصد نوسازی خانه را داشته باشید، حتما به این سوالات فکر کرده‌اید. در این مقاله از سری مقالات پارسلند قصد داریم اطلاعات مفیدی در خصوص نوسازی ساختمان به شما ارائه کنیم. قبل از شروع پروسه نوسازی ساختمان بهتر است به صورت دقیق با این فرآیند آشنا شویم. مطالعه اطلاعات جمع آوری شده در این مقاله در تصمیم گیری برای انتخاب بهترین متد و روش نوسازی ساختمان به شما کمک خواهد کرد. به طور کلی اصطلاح Renovation یا نوسازی خانه به طیف گسترده‌ای از خدمات و فعالیت‌ها تلقی می‌شود که در قسمت‌های مختلف داخلی و خارجی ساختمان انجام می‌شود. هر ساختمانی ممکن است به نوسازی و بازسازی نیاز پیدا کند. نوسازی خانه به شما کمک می‌کند تا فضایی بهتر و زیباتر برای زندگی ایجاد کنید. نوسازی خانه یک امر کاملا حرفه ای است و به همین دلیل بسیاری از مالکین برای انجام نوسازی به سراغ شرکت‌های ساختمانی معتبر می‌روند.  آنچه مسلم است نوسازی یکی از بهترین روش‌ها برای بهبود فضای خانه و ایجاد ارزش افزوده برای ساختمان است. از طرفی اگر نوسازی به صورت اصولی و مهندسی شده انجام شود، موجب ایجاد شادی و رضایت در ساکنین خانه خواهد شد. اگر تا به حال به خاطر ماهیت بازسازی و نوسازی خانه، با این اصطلاحات گیج شده اید، در این مقاله همچنین به شما وجوه تمایز این دو مفهوم مستقل را ارائه خواهیم کرد.

بنر cta مشاوره پارسلند
بازسازی دیوارها و سطوح در خانه
انواع روشهای نوسازی خانه

فرایند نوسازی خانه و آنچه باید بدانید!

اصطلاح “نوسازی” به فرآیند بازگرداندن چیزی به وضعیت خوب پیش از آسیب اشاره دارد. در صنعت ساختمان، مفهوم نوسازی به فرایند بهسازی یا تعمیر یک ساختمان قدیمی، آسیب دیده یا معیوب اطلاق می‌شود. برخلاف تجهیز مجدد یا retrofitting که مختص اضافه کردن تجهیزات جدید به یک جز ساختمان است یا اصطلاحاتی نظیر « refurbishment »  و « RESTORATION»، «Renovation» فرایندی است که برای بهبود ساختمان با مواردی نظیر تمیز کردن، تزئین یا تجهیز مجدد، انجام می‌شود.

به نوعی نوسازی ساختمان به معنای نوسازی ساختمانی است که بیش از 25 درصد از آن تغییر می‌کند. این موضوع اغلب به عنوان سرمایه‌گذاری در حوزه ساختمان شناخته می‌شود. به این صورت که سرمایه‌گذاران با خرید خانه فرسوده، بازسازی و نوسازی آن و ایجاد ارزش افزوده، آن را فروخته و کسب درآمد می‌کنند. نوسازی اغلب به صورت ساختاری یا زیباسازی فضای خانه انجام می‌شود.

به طور کلی نوسازی خانه شامل موارد زیر است:

* افزودن یا تعویض ظاهر بخشی از ساختمان مانند نوسازی کف پوش و پوشش دیوار

* نوسازی و تعویض اتصالات و انشعابات آب، برق و گاز

* نقاشی ساختمان و ایجاد یا تغییر سایر اشکال دکوراسیون

* تعمیرات جزئی

* محوطه سازی در سطح پایین

انواع روش های بازسازی و نوسازی خانه های قدیمی
فرآیند نوسازی خانه

نوسازی خانه با بازسازی آن فرق دارد!

پیش  از بررسی انواع روش‌های نوسازی خانه بهتر است با تفاوت‌های نوسازی و بازسازی خانه بیشتر آشنا شوید. اغلب اوقات به این نکته کمتر توجه می‌شود که از چه اصطلاحی برای نوسازی استفاده می‌شود. این موضوع ممکن است برای شما یا تیم پیاده‌سازی روشن باشد که منظور از نوسازی و بازسازی خانه دقیقا چیست. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که برای توصیف عملیات خود از کلمه درستی استفاده می‌کنید یا خیر؟

اصلاً آیا بین بازسازی و نوسازی تفاوتی وجود دارد؟ مسلما بله! اما اگر از متخصصین این حوزه سوال کنید! از نظر تئوری و عملیاتی، بازسازی و نوسازی به طور متفاوتی تعریف و اجرا می‌شوند. به طور کلی در فرایند بازسازی شکل، پلان یا دکوراسیون کل یا بخشی از خانه تغییر می‌کند و به اصطلاح دوباره ساخته می‌شود.

 این در حالی است که در فرآیند نوسازی تمرکز بیشتر بر بازگرداندن و نوسازی طرح، سبک و مدل قدیمی و تخریب شده موجود است. به عنوان مثال اُپن کردن آشپزخانه نمونه ای از بازسازی و تعمیر و تعویض کفپوش آشپزخانه مثالی از نوسازی آشپزخانه است. حالا وقت پاسخ به این سوال است که انواع روش‌های بازسازی خانه چیست؟

انواع روش‌های نوسازی خانه

آیا خانه شما نیاز به نوسازی دارد؟ به این موضوع فکر کرده‌اید؟ کدام قسمت خانه شما نیاز به نوسازی دارد؟ به طور کلی انواع مختلفی از نوسازی برای بهبود خانه شما وجود دارد. مواردی که در مقیاس متفاوت دسته‌بندی می‌شوند. از بازسازی کفپوش و پوشش دیوار اتاق خواب یا پذیرایی تا نوسازی عایق زیر شیروانی، حمام و سرویس بهداشتی، انواع روش‌های نوسازی خانه به صورت زیر قابل بررسی است:

1 . تغییر مصالح ساختمانی بکاررفته

2 . ترمیم مصالح ساختمانی موجود

3 . تغییر یا ترمیم انشعابات و اتصالات آب، برق و گاز

4 . ترمیم مواردی نظیر نشست، رطوبت و مشکلات زهکشی

5 . ترمیم یا نوسازی دیوارهای خانه

6 . اضافه کردن ایوان، محوطه سازی، از جمله دروازه‌ها، نرده‌ها

7 . کارهای تزئینی نظیر رنگ آمیزی

لازم به توجه است که نوسازی تنها محدود به فضای داخلی خانه نیست و نمای خارجی و محیط بیرونی ساختمان نیز قابل نوسازی است.

در نوسازی ساختمان دقیقا چه کار می‌کنیم؟

اغلب ما در مواجهه با شرایط نا مساعد خانه به خرید یا ساخت‌ خانه جدید فکر می‌کنیم. اما این طرز تفکر چقدر منطقی است؟ در همه موارد باید به سراغ خرید یا ساخت خانه برویم؟ مانند مهندسین کامپیوتر که تعویض ویندوز آخرین موردی است که به آن فکر می‌کنند، معماران و متخصصین حوزه ساختمانی تغییر خانه را آخرین گزینه می‌دانند. از نظر متخصصین بازسازی یا نوسازی گزینه‌هایی بسیار مقرون به صرفه‌تر هستند. ویژگی‌ ای که در شرایط اقتصادی امروز کشور بسیار حائز اهمیت است. اگر شما هم ساختار کلی خانه خود را دوست دارید اما دوست دارید کمی ظاهر مدرن و نویی داشته باشد، نوسازی منزل بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

نوسازی به شما این امکان را می‌دهد که پس از تعیین فرایندها و خدمات مورد نیاز بدون یک متر جا به جایی در فضایی متفاوت زندگی کنید. برخلاف بازسازی که تقریبا به تمام فعالیت‌ها و زیر ساخت‌های مورد استفاده در ساخت یک خانه از پایه نیاز دارد، نوسازی خانه پیدا کردن راه‌ حلی ساده و کاربردی برای مشکلات موجود ساختمان و بهبود ظاهر آن است. به همین دلیل در اغلب پروژه‌های نوسازی نه تنها به تغییر جزئی بلکه به بهبود طراحی نیاز خواهید داشت.

به حمام و سرویس بهداشتی فکر کنید؛ با نوسازی ساختمان شما می‌توانید سقف جدیدی برای آن بزنید یا شیرهای جدید نصب کنید و یا حتی یک وان به حمام خود اضافه کنید. یا به عنوان مثالی دیگر اتاق خواب خود را در نظر بگیرید با نوسازی شما می‌توانید برای کفپوش اتاق از ترموود استفاده نمایید، لامپ‌های تزئینی استفاده کنید یا پنجره اتاق را دوجداره کنید. همان‌طور که از مثال‌ها روشن است در نوسازی، اسکلت اصلی و قالب کلی ساختمان تغییر نمی‌کند،

برخی از رایج‌ترین اقداماتی که در نوسازی ساختمان اتفاق می‌افتد عبارتند از:

1 . تغییر طراحی داخلی ساختمان

2 . ایجاد کارایی برای فضاهای پرت و بلااستفاده ساختمان

3 . تغییر پوشش دیوارهای ساختمان، مانند نصب کاغذ دیواری جدید

4 . تغییر پوشش کف ساختمان

5 . تغییر دکوراسیون آشپزخانه

6 . تعویض کانتر و کابینت آشپزخانه

7 . نصب سقف کاذب

8 . تغییر سرویس بهداشتی

9 . تعویض یا نصب وان یا شیر آلات جدید

10 . تعویض دستگیره درها

هزینه های بازسازی و نوسازی منازل
هزینه های بازسازی و نوسازی منازل

هزینه نوسازی خانه چقدر است؟

نوسازی نسبت به فرایندهایی نظیر بازسازی و ساخت خانه نیاز به بودجه کمتری داشته و در واقع ارزان‌تر است. در نوسازی منزل با توجه به سال ساخت بنا، مساحت کل، هدف و بازه نوسازی، قیمت متفاوت است. به همین دلیل نوسازی هم به عنوان یک نوع سرمایه‌گذاری و هم به عنوان یک انتخاب برای تغییر فضای زندگی، یک انتخاب پرطرفدار است.

شما کافیست پاسخ چند سوال را به خود بدهید. دکوراسیون لوکس یا مینیمال؟ اولویت شما ترمیم است یا تغییر؟ چه بودجه ای را برای نوسازی در نظر گرفته اید؟ و سوالاتی از این دست که به شما در تعیین مصالح، وسایل و تکنولوژی مورد نیاز و در نتیجه تخمین هزینه نوسازی خانه، کمک می‌کند. در این بخش به طور میانگین 3 مورد از هزینه‌های نصب و نوسازی منزل ارائه شده است:

1 . قیمت نوسازی و نصب کابینت آشپزخانه 2.600 تا 7.800 متناسب با نوع جنس (ام دی اف، هایگلاس و ممبران)

2 . قیمت نوسازی و نصب دیوار و سقف 60 تا 300 هزار تومان بسته به نوع کار (کاشی، رنگ روغن یا موارد دیگر)

3 . قیمت نوسازی و نصب کفپوش؛ به عنوان مثال برای کاشی 50 تا 70 هزار تومان و برای پی وی سی 15 تا 35 هزار تومان

باتوجه به تغییر مداوم قیمت‌ها برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت ساختمانی پارسلند تماس بگیرید. متخصصین دپارتمان بازسازی و نوسازی پارسلند، آماده خدمت رسانی به شما هموطنان گرامی هستند.

قوانین نوسازی خانه که باید به آن توجه کنید

همانطور که گفته شد بازسازی و نوسازی دو مفهوم کاملا مجزا هستند که به دلیل نزدیکی حوزه مورد بحث گاهی به اشتباه یکسان در نظر گرفته می‌شوند. از نظر قوانین حاکم بر نوسازی و بازسازی خانه موارد تقریبا مشابه است. چقدر از قوانین نوسازی ساختمان اطلاع دارید؟ در این قسمت به بررسی مهم‌ترین قوانین نوسازی خانه پرداخته‌ایم. بنا بر قوانین حوزه صنعت ساختمان، تمام عملیات موردنظر برای بازسازی یا نوسازی ساختمان به مجوز نیاز ندارد بلکه تنها برخی از موارد حوزه اصلاحات و تعمیرات باید با تأیید شهرداری و اخذ مجوز صورت گیرد از جمله:

1 . تخریب دیوارها و تیغه‌های باربر داخلی

2 . جابه‌جایی و تغییر راه‌پله‌ها

3 . جابه‌جایی دیوارهای پارکینگ

4 . جابه‌جا کردن بخش‌هایی از ساختمان که بر طبق ضوابط شهرسازی ممنوع است

گروه متخصصان بازسازی و نوسازی پارسلند
گروه متخصصان بازسازی و نوسازی پارسلند

توصیه پارسلند به شما…

فارغ از نوع عملیات ساختمانی ضرورت وجود یک برنامه مدون و استفاده از مصالح با کیفیت و نیروی انسانی متخصص کاملا واضح است. در واقع چه به سراغ بازسازی بروید و چه نوسازی خانه را انتخاب کنید، توجه به موارد بالا یک نیاز مسلم است. واقع بینانه بودن در مورد اینکه چرا از فضای خود استفاده می‌کنید به شما کمک می‌کند بیش از حد خرج نکنید. اگر زیاد سرگرم نمی‌شوید، شاید در مورد کابینت‌هایی که هرگز از آنها استفاده نمی‌کنید یا جزیره‌ای برای 12 نفر در آشپزخانه، خرج نکنید.

اگر برای نوسازی خانه خود نیاز به مشاوره دارید، با شرکت ساختمانی فرداسازان سرزمین پارس (پارسلند)، تماس بگیرید. کارشناسان دپارتمان بازسازی و نوسازی پارسلند با سال ها تجربه در این حوزه، خدمات مناسبی را به شما ارائه می‌کنند.

نویسنده سید مهدی عدنانی ساداتی

بنر cta مشاوره پارسلند
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.