سبک معماری آینده‌گرایی نو (Futurist architecture)

معماری نئوفوتوریسم

در میان سبک‌های متنوع معماری شاید جدیدترین سبک معماری را بتوان معماری آینده‌گرایی نو دانست. هدف سبک معماری نئو‌فوتوریسم به عنوان جنبشی ساختارشکن، ایجاد تغییر آینده نگرانه در رابطه با مفاهیم معماری و طراحی ساختمان‌ها با توجه به سرعت رشد شهرها و تکنولوژی جهانی است. سبک معماری آینده گرایی نو حاصل جنبش آینده‌گرایی (فوتوریسم یا فیوچریسم) در اوخر قرن بیستم و اویل قرن بیست و یکم میلادی است. به بیان ایده‌آل گرایانه این جنبش، آینده‌ای بهتر متاثر از فن‌آوری و تکنولوژی‌های موجود خواهد بود.

بنر cta مشاوره پارسلند

 به عبارتی معماری آینده گرایی به عنوان گذری از معماری پست مدرن در سال 1909 و با بیانیه فیلیپو تومازو مارینتی در روزنامه فیگارو ایتالیا به جهان معرفی شد. معماری آینده‌گرایی نو تا حدود زیادی به سبک معماری های تک شباهت دارد و در واقع نسخه تکامل‌یافته این معماری به شمار می‌رود. در این مقاله از سری مقالات سایت پارسلند سعی شده است اطلاعات مفیدی در خصوص سبک معماری آینده‌گرایی نو در اختیار شما قرار داده شود. شرکت ساختمانی پارسلند با استفاده از گروه تخصصی معماران و طراحان ساختمانی‌ خود،‌ ایده‌های ساختمانی شما را به واقعیت تبدیل می‌کند.

جنبش آینده‌گرایی چیست و خواستگاه آن کجاست؟

همانطور که گفته شد، جنبش آینده‌گرایی ذاتا به عنوان یک جنبش هنری اعتراضی، اولین بار توسط شاعر ایتالیایی فلیپو توماسو مارینتی در دهه 1900 به کار گرفته شد و بعدها به تدریج در زمینه‌های دیگر هنر مانند نقاشی، مجسمه‌سازی و ادبیات جهان ظهور کرد. طبق مفاهیم این جنبش در تلاش است مفاهیم گذشته، حال و آینده را به طور همزمان بیان کند.

فلسفه جنبش آینده‌گرایی همه‌چیز را در مورد آینده در ابعاد مختلف جامعه‌شناختی، روان شناختی، بوم شناختی و فناوری بررسی می‌کند. طبق این جنبش هدف این بررسی ایجاد آینده‌ای پایدار، ایده‌آل و نوآورانه برای انسان است.

از هنرمندان مشهور جنبش آینده‌گرایی می‌توان به جاکومو بالا، اومبرتو بوچیونی، دیوید بورلیوک، ولادیمیر مایاکوفسکی، آردنگو سوفیچی اشاره کرد.

این جنبش در زمینه‌های معماری و طراحی نیز با ظهور ساختمان‌ها در شهرهای مدرن و با تکنولوژي و فناوری‌های متنوع قابل مشاهده است.

ویژگی‌های معماری آینده‌گرایی نو

ویژگی‌های معماری نئوفوتوریسم

اصولا معماری آینده‌گرایی نو با مفهوم حرکت و جریان، استفاده از اشکال با لبه‌های تیز و زوایای عجیب، مثلث‌ها، گنبدها و مواردی مانند اینها مشخص ‌می‌شود. جالب است بدانید که معماری فئوتوریسم از بسیاری جهات شبیه معماری‌های آرت دکو و مدرن است.

در این سبک از مصالحی نظیر آهن، شیشه، بتن تقویت‌ شده، چوب، آجر و سنگ به طور گسترده استفاده می‌شود. به طور کلی نئوآینده گرایی نوعی طراحی شهری را در بر می‌گیرد که با احساسات انسانی، پایداری زیست محیطی، ارزش های اخلاقی و استفاده از مواد و فناوری های جدید در ارتباط است.

معماران برجسته معماری آینده‌گرایی نو

استادیوم جام جهانی 2022 قطر

تا کنون معماران زیادی در سرتا سر جهان با استفاده از سبک معماری نئوفوتوریسم اقدام به طراحی و معماری آثار خود نموده اند. اما از این میان 3 تن از بزرگترین معماران این سبک معماری را می‌توان به صورت زیر نام برد:

. ویتو دی باری

. زاها حدید

. سانتیاگو کالاتراوا

معروف‌ترین بناهای معماری آینده‌گرایی نو

در انتهای این مقاله از سری مقالات پارسلند قصد داریم شما را با برجسته‌ترین بناهای معماری آینده‌گرایی نو در سراسر جهان آشنا کنیم. معروف‌ترین بناهای معماری آینده‌گرایی نو به شرح زیر است:

  • تالار شهر لندن نورمن فاستر
تالار شهر لندن نورمن فاستر
  • تالار تنریفه
تالار تنریفه
  • ترمینال مرکز تجارت جهانی
ترمینال مرکز تجارت جهانی
  • موزه فردا
موزه فردا
  • مجموعه شرکت اپل
مجموعه شرکت اپل
  • ساختمان علوم و فناوری آگورا
ساختمان علوم و فناوری آگورا
  • برج نوآوری دانشگاه هنگ کنگ
برج نوآوری دانشگاه هنگ کنگ
  • برج پیچان
برج پیچان
  • موزه هنر گراتس
  • پارک فتوروسکوپ

شرکت ساختمانی پارسلند

شرکت ساختمانی پارسلند

شما کدام سبک معماری را انتخاب می‌کنید؟ سبک معماری آینده‌گرایی نو تا چه اندازه مناسب پروژه شماست؟ شرکت ساختمانی پارسلند با استفاده از تکنولوژی و دانش روز دنیا و همکاری با متخصصین،‌ طراحان و معماران خبره در قالب تیم‌های تخصصی آماده پذیرش پروژه‌های ساختمانی شماست. کلیه خدمات ساختمانی را از شرکت ساختمانی پارسلند بخواهید. برخی از مهم‌ترین خدمات پارسلند:

. طراحی و معماری انواع ساختمان با انواع سبک‌های معماری

. پیاده سازی و اجرای کلیه پروژه‌های ساختمانی تحت نظر متخصصین و مهندسین مجرب

. ارائه خدمات مشاوره، مشارکت و سرمایه‌گذاری در حوزه املاک در سراسر کشور

.ارائه کلیه خدمات بازسازی و نوسازی ساختمان

. مشاوره و اخذ کلیه مجوزات ساختمانی

. مشاوره تخصصی سرمایه‌گذاری حوزه ساختمانی

شما همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی ساختمانی با کارشناسان ما در پارسلند تماس بگیرید.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی

بنر cta مشاوره پارسلند
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.