هر آنچه در خصوص آسیب شناسی ساختمان باید بدانید

آسیب شناسی ساختمان
آسیب شناسی ساختمان را بهتر بشناسید

ساختمان‌ها جان دارند. ساختمان‌ها مانند انسان‌ها حرکت می‌کنند، نفس می‌کشند، بیمار می‌شوند، پیر می‌شوند و می‌میرند. در تمامی مراحل ساخت و پس از آن آسیب شناسی ساختمانی یکی از مهم‌ترین فرآیند‌ها است. فرآیند آسیب شناسی ساختمانی طیف وسیعی از پروسه‌های پیشگیرانه و ترمیمی را شامل می‌شود. این فرآیند در تلاش است با آسیب شناسی دقیق مشکلات فعلی یا احتمالی ساختمان و طول عمر آن را به حداکثر زمان ممکن برساند. اما فرآیند آسیب شناسی ساختمان دقیقا به چه مفهوم است؟ چه مراحلی دارد؟ و چرا آسیب شناسی ساختمان اینقدر اهمیت دارد؟ اهمیت توجه به این موضوع در پروژه‌های ساختمانی، پاسخ به این سه سوال اساسی و ارائه اطلاعاتی تخصصی در خصوص Building pathology ما را برآن داشت تا به نگارش این مقاله بپردازیم. برای کسب نکاتی مفید و قابل تامل در خصوص آسیب شناسی ساختمان تا پایان مقاله همراه ما باشید.

بنر cta مشاوره پارسلند

آسیب شناسی ساختمان چیست؟

آسیب شناسی ساختمان چیست Building pathology
آسیب شناسی ساختمان چیست؟

Building pathology  یا آسیب شناسی ساختمان فرآیند مطالعه عیوب ساختمان برای پیداکردن مشکلات ساختمان و راه‌های برطرف کردن آن است. به عنوان مثال بررسی علل پوسیدگی ساختمان، ارائه راهکاری برای جلوگیری از شکست عملکرد ساختمان و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی، برخی از مواردی است که در دسته‌بندی این فرآیند قرار می‌گیرد. این موضوع که یک حوزه تخصصی از علوم کاربردی ساختمان به شمار می‌رود، با نام آسیب شناسی ساخت و ساز نیز شناخته می‌شود. در فرآیند آسیب شناسی پروژه ساختمانی با بررسی وضعیت فیزیکی، موقعیت قرارگیری و نوع کاربرد ساختمان، راهکاری برای تعیین علت یا علل شکست ساختمان‌ها و انجام تغییرات ساختاری و عملکردی، به دست می‌آید.

در این فرآیند مشکلات و نقص‌های ساختمان به یک یا گروهی از زیر سیستم‌ها تقسیم می‌شوند. زیر مجموعه‌هایی نظیر مشکلات پوشش ساختمان مانند سقف، روکش و دیوارها، مشکلات سازه‌ای نظیر پیش تنیدگی سازه و مانند آن که هر یک توسط ایجاد گروه‌های تخصصی علت یابی و تعمیر می‌شوند.

هیچ چیز برای همیشه دوام نمی‌آورد اما با انجام فرآیند آسیب شناسی، ساختمان‌ها برای مدت زمان بیشتری سلامت خود را حفظ می‌کنند. به اصفهان که سفر کنید تعداد بسیاری از پروژه‌های آسیب شناسی و مرمت ساختمان را که برای نگهداری از آثار تاریخی انجام می‌شود، خواهید دید. اما این پروسه صرفا برای بناهای تاریخی مورد نیاز نیست و ساختمان‌های اداری، مسکونی و تجاری نیز گاهی به انجام این فرآیند نیاز دارند.

دلایل بروز نقص در ساختمان چیست؟

دلایل بروز نقص در ساختمان؛ کیفیت پایین مصالح ساختمانی
دلایل بروز نقص در ساختمان؛ کیفیت پایین مصالح ساختمانی

عیوب ساختمانی جنبه‌هایی از ساختمان است که موجب تخریب کل یا بخشی از ساختمان می‌شود. عیوب ساختمان می‌تواند نمایان یا مخفی باشد. عیوب آشکار شامل مواردی است که با بازرسی معقول قابل مشاهده است. در مقابل، عیوب نهفته یا نهان به مواردی نظیر بروز مشکلاتی در پی ساختمان گفته می‌شود که با بازرسی عادی نمی‌توان آنها را کشف کرد. اما چرا برخی از ساختمان‌ها با نقص مواجه می‌شوند؟ دلایل نقص ساختمان چیست؟

 مهم‌ترین دلایل بروز نقص در ساختمان را می‌توان در قالب موارد زیر معرفی کرد:

1 . نقص ناشی از طراحی ساختمان

2 . مشکلاتی با منشا کیفیت مصالح ساختمانی

3 . مشکلات مربوط به مشخصات ساختمان

4 . کمبودهای کیفی کار

5 . مشکلات متاثر از طول عمر ساختمان

6 . نواقص ناشی از تعمیر و نگهداری ساختمان

7 . مشکلات استفاده نادرست

8 . عوامل محیطی و سایر عوامل خارجی

انواع نقص در آسیب شناسی ساختمان

انواع نقص در آسیب شناسی ساختمان؛ نقص اساسی
انواع نقص در آسیب شناسی ساختمان؛ نقص اساسی

همان‌طور که گفته شد، آسیب شناسی هر گونه تغییر شکل غیرقابل انکاری را آشکار می‌کند. اما یک ساختمان چگونه تسلیم می‌شود؟ در این قسمت قصد داریم شما را با انواع نقص مورد بررسی در فرایند آسیب شناسی آشنا کنیم.

 یک ساختمان ممکن است به دلیل سبک طراحی و معماری، عدم توجه به جزئیات حین ساخت، توسعه نا مناسب و عدم توجه به پشتیبانی، دچار نقص و مشکل شود. به همین دلیل در فرایند ساخت و ساز نظارت دقیق بر کیفیت پروسه‌های ساختمانی از تعداد عیوب آینده آن می‌کاهد.

با توجه به دلایل عمده‌ای که در قسمت قبل توضیح داده شد، نقص ساختمان انواع مختلفی دارد. مهم‌ترین انواع نقص ساختمان به صورت زیر است:

1 . نقص اساسی (Fundamental): ساختمانی با این گونه نقص‌ها نیاز به تخریب، بازسازی و یا نوسازی خواهد داشت.

2 . نقص عملکردی (Functional): نقص عملکردی کارکرد ساختمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

3 . نقص ظاهری (Cosmetic): نقص ظاهری تنها در ظاهر ساختمان رخ می‌دهد و با ترمیم سطحی قابل بهبود است.

چالش‌های پیش روی آسیب شناسی ساختمان

هنگامی که عیوب آشکار می‌شوند، ممکن است برای اصلاح آن‌ها انجام کار اصلاحی لازم باشد. با این حال، این آشکار سازی همیشه به راحتی اتفاق نمی‌افتد. همیشه مشخص نیست که چه چیزی یک نقص است یا چه چیزی باعث نقص شده است. گاهی ممکن است نقص ساختمان ترکیبی از مشکلات مختلف نظیر ایرادات طراحی و کاربردی باشد. گاهی مشکلات موجود در ساختار به صورت ظاهری نمایان می‌شوند؛ بنابراین همیشه مشخص نیست که مشکل از کجاست.

از طرفی فرآیند اصلاحی لازم برای اصلاح یک نقص ممکن است بسیار گسترده، پیچیده، پرهزینه، وقت گیر یا با ماهیت خود نقص تناسب نداشته باشد. آسیب شناسی ساختمان رویکردی بین‌رشته‌ای و کل نگر دارد که تشخیص می‌دهد ساختمان‌ها به صورت مجزا وجود ندارند، بلکه لزوماً با ساکنان و محیط اطرافشان در تعامل هستند. عدم اتخاذ چنین رویکردی می‌تواند منجر به تشخیص اشتباه شود.

12 مورد از رایج‌ترین نقص‌های ساختمان

در میان انواع نقص‌ها و ایراداتی که در ساختمان‌ها رخ می‌دهد برخی از آن‌ها رایج‌تر بوده و گستردگی وقوع بیشتری دارند. اما رایج‌ترین نقص‌های ساختمان که باید مراقب آن‌ها باشیم، کدام است؟ در این قسمت 10 مورد از این آسیب‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

1 . فرسایش مصالح

2 . پوسته پوسته شدن و تخریب رنگ ساختمان

3 . ترک خوردگی دیوارها

4 . لنگر انداختن دیوارها

5 . ایجاد نقص در پایه‌های ساختمان

6 . نقص‌های مرتبط با سقف

7 . مشکلات تخریب سیمان و بتن

8 . رطوبت نافذ و مشکلات ناشی از آن

9 . تخریب ناشی از عوامل داخلی و بیرونی

10. نشست ساختمان

11. عملکرد حرارتی، هوابندی و پل‌های سرد

12. تغییر در عملکرد عایق‌های ساختمان

ارائه دهندگان خدمات آسیب شناسی ساختمان، کاری را انجام می‌دهند که اکثر مردم حتی نمی‌توانند آن را درک کنند. آنها سعی می‌کنند یک نقص ساختمان را شناسایی، کنترل و یا برطرف کنند؛ بنابراین بهتر است برای انجام پروسه آسیب شناسی، ترمیم، بازسازی و نوسازی، از یک شرکت ساختمانی موفق و با تجربه کمک بگیرید.

یکی از خدمات شرکت ساختمانی پارسلند، ارائه کلیه خدمات آسیب شناسی، ترمیم، بازسازی و نوسازی ساختمان است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان شرکت ساختمانی پارسلند تماس بگیرید.

مراحل فرآیند آسیب شناسی ساختمان

مراحل فرآیند آسیب شناسی ساختمان
مراحل فرآیند آسیب شناسی ساختمان

در فرآیند Building pathology  فعالیت ما از مشاهده و بررسی نقص آغاز و به پروسه ترمیم آن ختم می‌شود. این قسمت از مقاله مربوط به بررسی مهم‌ترین مراحل این فرآیند است. به طور کلی فرآیند مزبور از سه فعالیت اصلی تشکیل شده است که به صورت زیر قابل بررسی است:

1 . شناسایی، بررسی و تعیین ماهیت عیوب ساختمانی

2 . توصیه مناسب‌ترین اقدام

3 . طراحی، آینده نگری و نظارت بر پروسه اصلاحی

شرکت ساختمانی پارسلند با علم بر آخرین متدهای Building pathology ماندگاری پروژ‌ه‌های ساختمانی شما را بهبود می‌بخشد.

مزایای آسیب شناسی ساختمان

مزایای آسیب شناسی ساختمان
مزایای آسیب شناسی ساختمان

Building pathology  تنها پس از ساخت و در صورت بروز مشکل انجام نمی‌‌شود. بلکه این موضوع می‌تواند قبل یا در حین ساخت نیز انجام شود تا از وقوع بسیاری از آسیب‌های احتمالی جلوگیری نماید. برخی از مهم‌ترین مزایای آسیب شناسی ساختمان به صورت زیر است:

1 . ایجاد اطمینان خاطر برای ساکنین ساختمان

2 . ایجاد مسئولیت برای فرسودگی ساختمان

3 . تعیین ثبات و خطر شکست

4 . تشخیص نقایص با استفاده از علایم

5 . درک شرایط فعلی

6 . اطمینان از رعایت الزامات قانونی

7 . تعیین استراتژی تعمیر و نگهداری

8 . ارزیابی خسارت پس از حادثه

9 . ارزیابی عملکرد ساختمان

10. ارائه راهکارهای مدیریتی

کلیه پروژه‌های ترمیم، بازسازی و نوسازی شرکت ساختمانی پارسلند با توجه به آخرین متدها و روش‌های عیب یابی ساختمان صورت می‌گیرد.

آسیب شناسی ساختمان با شرکت ساختمانی پارسلند

آسیب شناسی ساختمان با شرکت ساختمانی پارسلند
آسیب شناسی ساختمان با شرکت ساختمانی پارسلند

سال‌ها تجربه و دانش شرکت ساختمانی پارسلند و استفاده از متخصصین در تمام حوزه‌های ساختمانی امکان فوق‌العاده‌ای را در اختیار ما قرار داده است تا رویکردی جامع برای آسیب شناسی ساختمان ارائه دهیم. خدمات مشاوره و بررسی املاک اصلاحی ما به طور موثر به بررسی، تشخیص و گزارش هر گونه مشکل ساختمان می‌پردازد. گزارش‌های ما مبنای توسعه راه‌حل‌های پایدار برای مقابله با نقص‌ها و خرابی‌هایی است که کشف کرده‌ایم. شرکت ساختمانی فرداسازان سرزمین پارس با در نظر گرفتن شرایط و نیاز ساختمان بهترین راهکار را برای آسیب شناسی و ترمیم ساختمان در اختیار شما قرار می‌دهد.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی

بنر cta مشاوره پارسلند
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.