چگونگی ساخت خانه در زمین زراعی

 ارائه خدمات ساخت خانه در زمین زراعی

ساخت خانه در زمین زراعی از مسائلی است که این روزها دغدغه بسیاری از مردم شده است. بنابراین کسب اطلاعات درباره نحوه انجام کار، قواعد و قوانین ساخت خانه در زمین زراعی می‌تواند علاوه بر بالا بردن سرعت انجام عملیات، از بروز هرگونه مشکل در روند انجام آن جلوگیری کند. شرکت ساختمانی فردا سازان سرزمین پارس (Parsland) به عنوان مجموعه‌ای بزرگ و متشکل از کارشناسان و مشاوران مجرب در زمینه مشاوره، طراحی، نظارت و ساخت پروژه‌های ساختمانی، شما را در تمامی مراحل ساخت خانه در زمین کشاورزی همراهی خواهد کرد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی با کارشناسان ما در شرکت ساختمانی پارسلند تماس بگیرید.

بنر cta مشاوره پارسلند

طرح جامع و تفصیلی زمین شهری

در طرح جامع و تفصیلی کاربری زمین‌های شهری طبق نیازها، شرایط هر منطقه، مطالعات تخصصی در حوزه نوع پراکندگی فعالیت‌های شهری، اهمیت جغرافیایی و موقعیت مکانی، انواع کاربری‌های زمین، شرایط و ضوابط هر کدام تعیین و بررسی شده است.

طرح جامع و تفصیلی زمین شهری مشخص کننده چگونگی استفاده از زمین‌ها و تقسیم آن‌ها به بخش‌های کشاورزی، اداری، مسکونی و صنعتی، و تعیین تجهیزات، تاسیسات و کلیه تسهیلات هر کدام از آن‌ها است.

همچنین در این طرح ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی نیز آورده شده است.

زمین با کاربری زراعی

زمین زراعی

زمین زراعی، نوعی از زمین با کاربری کشاورزی است که در آن محصولات زود بازده (یک یا در نهایت دو سال) مثل ذرت، گندم، انواع صیفی‌جات و مشابه این محصولات کشت می‌شود. این نوع زمین‌ها بیشتر در مناطق روستایی یا اطراف شهرها وجود دارند.

نوع دیگر زمین با کاربری زراعی، باغ‌ها هستند که به زمین‌هایی که دارای درختانی با محصولات مانند سیب، پرتقال و انبه هستند گفته می‌شود. گاهی این زمین‌ها را مشجر به معنی زمین دارای درخت نیز می‌گویند.

ساخت خانه در زمین زراعی

ساخت خانه در زمین کشاورزی قوانین، ضوابط، مراحل مختلف و گاهی اوقات سخت و طولانی دارد. اولین و مهم‌ترین موردی که باید بررسی کنید این است که «آیا ساخت خانه در زمین زراعی امکان‌پذیر است؟» این یعنی شما باید بصورت کامل با مراحل تغییر کاربری زمین کشاورزی آشنا باشید.

شرکت ساختمانی پارسلند با ارائه مشاوره در کلیه امور ساختمانی شما را در اخذ مجوزات یاری می‌رساند. همچنین شرکت فراداسازان سرزمین پارس (شرکت ساختمانی پارسلند) با برخورداری از کارشناسان متخصص، قادر به اخذ انواع مجوزات ساختمانی است.

در ادامه این مقاله با مراحل، شرایط و ضوابط ساخت خانه در زمین زراعی آشنا خواهید شد.

قوانین ساخت خانه در زمین زراعی

شهرداری و کلیه سازمان‌های مربوط به آن، نوع کاربری یک زمین را پیش از فروخته شدن به مشتری مشخص می‌کنند. به عنوان مثال زمین‌هایی که به جنگل‌ها یا کشت و کار مربوط می‌شوند دارای کاربری کشاورزی هستند.

ساخت خانه در باغ، مزرعه و احداث کارخانه بدون مجوز رسمی در این زمین‌ها ممنوع است.

این ممنوعیت در سال 1374 و با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست و جلوگیری از مشکلات زیست ‌محیطی، با تصویب قانون حفظ زمین‌های کشاورزی و به دلیل ایجاد موانع برای تغییر بی رویه کاربری زمین‌های کشاورزی، شکل و شمایل جدی‌تری به خود گرفته است.

ساخت خانه در زمین زراعی بدون مجوز قانونی

جهت اقدام به ساخت خانه در زمین کشاورزی لازم است به این نکته توجه داشته باشید که چه مالک زمین باشید و چه خریدار، زمانی که به صورت آگاهانه و بدون داشتن مجوز قانونی اقدام به ساخت خانه و تغییر کاربری زمین نمایید، توسط دستگاه قضایی دستور توقف ساخت و ساز به سرعت صادر و به پرونده خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.

علاوه بر این عوارض قانونی به صورت کامل از شما دریافت خواهد شد و شما ملزم خواهید بود تا سه برابر قیمت زمین یا باغ را، با توجه به قیمت روز جزای نقدی پرداخت نمایید. اهمیت این موضوع زمانی بیش از پیش مشخص می‌شود که طبق قانون جزای قضایی «اشخاصی که به عنوان سردفتران اسناد رسمی فعالیت دارند و در این پروسه مرتکب تخلف شوند، به شش ماه تا دو سال تعلیق از خدمت محکوم می‌شوند.»

مراحل ساخت خانه در زمین کشاورزی

خانه در زمین کشاورزی

مدارک مورد نیاز برای تغییر کاربری زمین زراعی به شرح زیر است:

  • درخواست تغییر کاربری زمین
  • مدارک مالکیت زمین
  • کپی شناسنامه ذینفع (مالک یا مالکین) یا کپی وکالت نامه
  • رسید پرداخت عوارض نوسازی در صورت لزوم
  • درخواست کتبی مجوز شهرداری
  • ثبت شماره و تاریخ در دبیرخانه
  • تاییدیه کارشناس دفتر فنی شهرداری
  • تاییدیه کارشناس شهرداری
  • تکمیل کارت گذربندی

اما مراحل تغییر کاربری زمین زراعی چیست؟ از کجا باید شروع کنید؟ در ادامه مقاله با بررسی پاسخ به این سوالات همراه ما باشید.

7 مرحله چگونگی ساخت خانه در زمین کشاورزی:

  1. در گام اول باید درخواست خود مبنی بر تغییر کاربری را به همراه مدارک مالکیت زمین و مجوز تاسیس یا موافقت اصولی طرح مورد نظر، نقشه عرصه مورد اجرای طرح، نظریه اداره کل محیط زیست استان و پاسخ استعلام دستگاه‌های ذیربط در چهارچوب ماده ۷ قانون، به جهاد کشاورزی ارائه دهید.
  2. به عنوان گام دوم با دستور مدیریت جهاد کشاورزی درخواست بررسی و مشخصات زمین، کروکی و گزارش‌کار تنظیم می شود. مدارک بدست آمده به مديريت امور زمین‌های استان ارسال می‌شود.
  3. گام سوم با ثبت درخواست متقاضی و گزارش مدیریت جهاد کشاورزی برای ساخت خانه در دبیرخانه کمیسیون به اتمام می‌رسد.
  4. در ادامه اگر طبق مدارک و مستندات زمین زراعی تشخیص داده شود، تقاضا در نوبت دستور‌ کار کمیسیون قرار گرفته و در صورت نیاز از اراضی بازدید و گزارش کارشناسی تهیه می‌شود.
  5. گزارش و نظرات در کمیسیون تبصره 1 ماده 1 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها بررسی خواهد شد. پس از اعلام نظر نهایی و در صورت موافقت با در‌خواست تغییر کاربری و عدم مشمولیت پرداخت عوارض قانونی، مجوز لازم توسط دبیر کمیسیون صادر می‌شود. در غیر اینصورت مخالفت با طرح به دستگاه‌‍‌های مربوطه اعلام خواهد شد.

در صورت مشمولیت طرح به پرداخت عوارض نیز پرونده به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جهت تعیین قیمت ارجاع می‌شود.

  • پس از تعیین قیمت و پرداخت حق عوارض توسط متقاضی، فیش واریز توسط مدیریت جهاد کشاورزی به دبیرخانه کمیسیون ارسال خواهد شد.
  • در نهایت مجوز تغییر کاربری کشاورزی برابر مساحت مورد نظر مصوب جهت اجرای طرح، برای متقاضی توسط دبیر کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ مستقر در مدیریت امور اراضی صادر می‌شود و نتیجه آن به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اعلام می‌شود.

پیشنهاد پارسلند

با واگذاری مراحل اخذ مجوز خود به کارشناسان شرکت ساختمانی پارسلند در کم‌ترین زمان ممکن و بدون دغدغه مجوز ساخت خود را دریافت نمایید. شرکت فردا سازان سرزمین پارس (شرکت ساختمانی پارسلند) یک شرکت ساختمانی و طراحی داخلی است که در سراسر ایران نمایندگی دارد. پارسلند توانایی ساخت و ساز، طراحی و اجرای کلیه امور ساختمانی را داشته و با بکارگیری تجربه و تخصص کارشناسان خود، انجام بی‌دغدغه پروژه‌های شما را تضمین می کند.

نویسنده: سید مهدی عدنانی ساداتی

بنر cta مشاوره پارسلند
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.