مزایای اسکلت فلزی چیست؟

اسکلت فلزی

از روش‌های متداول امروزی برای ساخت اسکلت ساختمان، اسکلت فلزی است. مهندسان ساختمان، جهت آماده سازی و ساخت اسکلت فلزی باید آیتم‌های زیادی را بررسی کنند. مواردی مانند نظر کارفرما، کیفیت مصالح مورد استفاده، شرایط جوی و جغرافیایی، قیمت اسکلت و اجزای مربوط به آن، مکانی که قرار است ساختمان در آن ساخته شود و کلیه شرایط و ضوابط اجرای طرح باید پیش از ساخت اسکلت ساختمان بررسی شوند. مقاومت و استحکام ساختمان به اسکلت آن مربوط می‌شود. شرکت ساختمانی پارسلند با ساخت و مونتاژ انواع اسکلت فلزی، هنگام اجرای ساختمان به دانش مهندسان خود تکیه می‌کند.

 از مهم‌ترین بخش‌های ساختمان، اسکلت است؛ به این دلیل که پس از آغاز کار و شروع به ساخت اسکلت فلزی، نمی‌توانید آن را تغییر دهید. اسکلت ساختمان انواع متفاوتی دارد که می‌توانید در مقاله مربوطه، انواع آن را مشاهده کنید. (برای مطالعه مقاله اسکلت فلزی کلیک کنید.) در این مقاله در مورد مزایا و برخی معایب اسکلت ساختمان توضیح می‌دهیم. با ما همراه باشید.

ویژگی‌های اسکلت فلزی

مزایای اسکلت فلزی بسیار است و این امر موجب شده بسیاری از مهندسان و شرکت‌های ساختمانی به جای انواع دیگر اسکلت (مانند اسکلت چوبی و بتنی) از اسکلت فلزی استفاده کنند.

در ادامه مقاله به مزایای استفاده از این نوع اسکلت اشاره خواهیم کرد. این مزایا به شرح زیر هستند:

* سبک‌تر بودن ساختمان با اسکلت فلزی نسبت به اسکلت بتنی:

با توجه به چگالی اسکلت فلزی نسبت به دیگر انواع اسکلت ساختمان، هزینه و امور حمل و نقل به مراتب آسان‌تر و ارزانتر از دیگر انواع اسکلت‌ها است.

* سرعت ساخت و ساز را افزایش می‌دهد:

در ساخت و ساز و اجرای پروژه‌های ساختمانی، سرعت عمل از اهمیت بالایی برخوردار است. اسکلت فلزی به دلیل از پیش ساخته شدن، نیاز به زمان کمتری دارد و در بیشتر ساخت و سازها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

* مقرون به صرفه بودن ساختمان‌هایی که با اسکلت فلزی ساخته می‌شوند:

با توجه به ساخت اسکلت فلزی از مواد بازیافتی، قیمت آن مناسب‌تر است که موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود. این نوع اسکلت به نگهداری کمتری نیاز دارد و پایداری بیشتری نیز دارد. بنابراین عمر اسکلت فلزی بیشتر از سایر اسکلت‌ها است. در همین راستا این اسکلت به جایگزینی و تعمیرات کمتری نسبت به دیگر اسکلت‌ها نیاز دارد.

* کلیه قطعات آن‌ها در سایزهای متفاوت وجود دارد و به راحتی تهیه می‌شود:

تمامی اسکلت‌های فلزی در تمام اندازه‌ها قابل سفارش هستند. همچنین آن‌ها را می‌توان برای تحمل انواع فشارها سفارش داد.

* در برابر آتش مقاوم است:

از دلایل استفاده گسترده از اسکلت فلزی نسبت به سایر اسکلت‌ها، تحمل و مقاومت در برابر حرارت بالا است. خطر آتش سوزی در این اسکلت‌ها به مراتب پایین‌تر از سایر اسکلت‌ها است.

* تمامی اسکلت‌های فلزی ضد حیوانات و ضد حشرات هستند:

از قابلیت‌ها و مزایای این اسکلت این است که سازه را از حیوانات و حشرات حفظ می‌کند.

* کاربرد فراوانی دارند و بسیار تطبیق پذیر هستند:

اسکلت فلزی علی‌رغم استحکام بالا، بسیار تطبیق پذیر است و در تمامی حالات قالب می‌گیرد. از دلایلی که اکثر معماران از این اسکلت استفاده می‌کنند این است که می‌توانند طرح‌های خلاقانه را به وسیله آن اجرا کنند.

* کمک به طبیعت:

همانطور که گفته شد، اسکلت فلزی از مواد قابل بازیافت تهیه می‌شود، بنابراین پس از پایان عمر مفیر ساختمان، به راحتی بازیافت شده و به چرخه ساخت و ساز باز می‌گردد. یادآوری این نکته خالی از لطف نیست که استفاده از این اسکلت، موجب کاهش استفاده از اسکلت چوبی شده و این موضوع به کاهش قطع درختان کمک کرده است.

معایب اسکلت فلزی چیست؟

اسکلت فلزی ساختمانی

سازه با اسکلت فلزی دارای مزایای فراوانی است اما معایبی نیز دارد. به دلیل مزایای زیادی که دارد، معایب آن نادیده گرفته می‌شود. معایب اسکلت فلزی به شرح زیر است:

* عدم مقاوت در برابر آتش سوزی و دمای بالا:

رسانای حرارت، از خصوصیات فلزات است. در نتیجه هنگام استفاده از اسکلت فلزی در ساخت و ساز، باید تدابیری در نظر گرفته شود که از مشکلات احتمالی پیشگیری شود. در صورت ایجاد حریق در سازه و افزایش بیش از اندازه دمای آن، می‌تواند خطرات جبران ناپذیری متوجه ساختمان و افراد شود.

* عدم انعطاف پذیری کافی در محل ساخت و ساز:

با توجه به تولید قطعات و اجزای اسکلت فلزی در خارج از محل ساخت و ساز و تولید آن‌ها در کارخانه، در محل اجرای پروژه امکان ایجاد تغییر در ساخت و ساز وجود ندارد. در همین راستا برای ایجاد انواع تغیرات در اسکلت فلزی، کلیه قطعات باید به کارخانه مرجوع شده و دوباره تولید شوند.

بنابراین ایجاد تغییرات در این اسکلت، موجب صرف هزینه و زمان بیشتری است که برای ساخت و ساز مقرون به صرفه نیست.

* عدم مقاومت در برابر رطوبت:

پیشرفت علم و تکنولوژی موجب افزایش استحکام قطعات از جمله فلزات در برابر رطوبت شده و با استفاده از روش‌های نوین، می‌توان از خوردگی فلزات محافظت کرد. اما این موضوع به طور کامل از سازه محافظت نمی‌کند و اسکلت فلزی به مرور زمان و در شرایط جوی مرطوب آسیب می‌بیند.

نتیجه گیری

در این مقاله به کلیه مزایای اسکلت فلزی اشاره کردیم و آن‌ها را شرح دادیم. فرداسازان سرزمین پارس (شرکت ساختمانی پارسلند) با انجام کلیه امور اجرایی ساختمان از صفر تا صد، و ارائه خدمات ساخت و مونتاژ سازه های فولادی، کلیه پروژه‌های ساختمانی را با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب به کارفرما تحویل می‌دهد. برای ساخت و ساز و طراحی پروژه‌های ساختمانی خود با شرکت ساختمانی پارسلند تماس بگیرید.

نویسنده: حمید قاسمی

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.